maandag 15 augustus 2011

Embryollise, lait creme concentré


Een crème waar visagisten voor naar Frankrijk vliegen, een crème waar zelfs de meest gevoelige mensen tegen kunnen, een crème die gewoon werkt. Maar is dat wel zo? Ik vertel jullie waarom ik ben gestopt met de lait creme concentré gebruiken, en waarom wij op moeten gaan letten met wat we op ons gezicht smeren!

Embryollise is een merk uit Frankrijk. In Nederland ligt dit merk nog niet in de winkels, maar je kunt de producten wel op de nederlandse embryollise site kopen of op bybeautygloss.
Embryollise over deze crème:
'Dit fantastisch verzorgend product is een echt beauty geheim en al decennia lang bekend en favoriet bij dermatologen en visagisten. Een combinatie van natuurlijke ingrediënten met bewezen goede eigenschappen, een rijke hoeveelheid vetzuren en vitamines geven de huid alle benodigde voedingsstoffen en hydratatie die zo nodig zijn voor het evenwicht van de huid. De hydrolipidelaag van de huid kan zodoende herstellen. Lait-Crème Concentré stimuleert tevens de celvernieuwing.'
We zullen zien..


Na de enthousiaste review van Mascha van beautygloss wilde ik deze crème zo graag, dat ik hem uiteindelijk maar gekocht heb. Eigenlijk is dit boven mijn budget voor een product.
MASCHA over deze crème:
'DIT IS EEN WONDERCRÈME. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een crème zo heerlijk aanvoelde en mijn huid zo lekker zacht maakte. In combinatie met de andere producten zorgt hij er voor dat mijn huid ongelooflijk soepel, zacht en mooi is geworden. Ik wil nooit meer wat anders'


Het leek me zo fijn om ook die "geweldige" crème te hebben! Bij een andere bestelling had ik al een testertje gekregen. Daar was ik echt super blij mee! Deze crème rook lekker, en was precies goed, dacht ik. Niet vettig, lekker vloeibaar, mooie kleur en lekkere geur. Toen ik mijn bestelling binnen had, was ik natuurlijk heel enthousiast.
Na een poosje gebruiken zakte dat gevoel een beetje. Wat vond ik nou werkelijk van deze crème?
Het deed niet veel voor mijn vochtarm gezicht, het smeerde lekker uit maar het gaf niet echt een goed resultaat. Ook had ik het idee dat de crème gewoon op je gezicht blijft liggen. En zo lekker zacht vind ik hem ook weer niet.
In een eerder artikel heb ik vertelt over Nutrimetics, bij deze workshop kijken ze naar wat voor soort huid je hebt. Ook geven ze informatie over giftige of slechte ingrediënten die in cosmetica zit, maar niet in hun producten. Ik kreeg een lijst met ingrediënten die je beter niet in je producten kunt hebben.
Ik ging de ingrediëntenlijst langs van de crème en vond de volgende ingrediënten in de crème: PARAFFINUM LIQUIDUM en PROPYLENE GLYCOLSTEARIC.
Deze dingen zaten dus in de crème, maar ook op mijn lijst met slechte ingrediënten.
PARAFFINUM LIQUIDUM word gemaakt van afvalstoffen van de olie industrie. Minerale oliën op de huid veroorzaken een paraffineverslaving waardoor de huid zelf niet meer in staat is vetten aan te maken en de huid droog aanvoelt wanneer het niet meer op de huid zit, bijvoorbeeld na het douchen.
Vaak zijn het producten die er voor zorgen dat we last van een trekkerige huid hebben als we klaar zijn met douchen, en ons bijv. niet insmeren met bodylotion. Dit zouden we niet hebben als we helemaal geen zeep of iets dergelijks zouden gebruiken! Alleen lichaams hygiëne vinden wij tegenwoordig heel belangrijk.
Een dermatoloog (huidspecialist) zei eens dat je maar één keer in de week hoeft te douchen. En we zouden teveel met deodorant spuiten, hierdoor verbloemen we onze eigen lichaams geur (en zweet geur) en juist hier zit iets in waardoor mannen en vrouwen zich bijvoorbeeld aangetrokken voelen tot elkaar. Het schijnt zelfs dat mannen door douchegel of deodorant (ik weet niet meer wat het was) minder vruchtbaar zijn (kan dat?).


PROPYLENE GLYCOLSTEARIC wordt gebruikt in crèmes, shampoos en make-up en ontvet en droogt de huid sterk uit. Deze "vochtinbrengers" zijn vaak vocht vasthouders die vocht uit de diepere huidcellen halen i.p.v. inbrengen. Deze stof beschadigt het DNA van de cel en is een stof die ook in koelvloeistof wordt gebruikt. Het schijnt dat je binnen drie minuten je moet hebben ingesmeerd met bodylotion, als je echt dat vocht wilt vasthouden.
In het kort nog iets over een paar andere ingrediënten:
C13-14 ISOPARAFFIN (dit is ook paraffine afkomstig uit aardolie), 

TRIETHANOLAMINE(TEA) contact met de huid zou kunnen lijden tot irritatie, CAPRYLYL GLYCOL word tegen huidproblemen gebruikt, PROPYLENE GLYCOL, grote hoeveelheden lijden tot gezondheidsschade, POLYACRYLAMIDE, kunnen resten van een zenuw vergif (ongepolymeriseerde acrylamide ) in achter zijn gebleven en is sterk waterabsorberend.
Ik behandel alle ingrediënten uit deze crème uitgebreider in een ander artikel (over 2 weken) dit gaat over chemische ingrediënten.


Conclusie: Ik heb liever geen troep op mijn gezicht, maar dat is waarschijnlijk moeilijk om helemaal te voorkomen. Toch wil ik hier veel meer op gaan letten, en ik ben dus gestopt met deze crème te gebruiken. In plaats daarvan wil ik gaan sparen voor producten van Nutrimetics, het is misschien duurder maar veel beter voor je huid! Gebruik dit alsjeblieft niet, want dan krijg je net als mij een paraffine verslaving (dat krijg je dus van Paraffine, met als ontwenningsverschijnselen een trekkerige/droge huid na het douchen). Paraffinum liquidum is trouwens gewoon een vloeibare vorm van paraffine. Deze crème koste mij 17,- euro, het is het niet waard voor je geld.
Je hebt trouwens ook heel veel nodig dus dan zou je elke maand een nieuwe (ongeveer) moeten gebruiken.
Mocht je nou heel erg last hebben van allergieën op crèmes en je denkt dat je het wel kunt gebruiken, doe het alsjeblieft niet en ga naar de huisarts of dermatoloog.


See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten