woensdag 24 augustus 2011

Aloë Vera

Aloë Vera is al heel lang bekend als geneeskundige plant. Vroeger werd deze "de plant van onsterfelijkheid" genoemd. Maar waarom gebruikten zoveel mensen dit als geneeskundig product en als huidverzorging?

Miller barbadensis is de echte naam van deze plant. Pas in 1964 werd ontdekt hoe je de heilzame werking van de plant over kon brengen zonder dat die verloren ging. Daarvoor waren wetenschappers niet in staat de heilzame werking te verklaren. De kennis over de plant was tot die tijd bekend gemaakt (en dus overgebracht) via verhalen.


Aloë Vera heeft zes antiseptische bestanddelen: lupeol, salicylzuur, phenol, ureumstikstof, kaneelzuur en zwavel.
Het is antiseptisch omdat ze samen voor (antimicrobische) activiteiten zorgen en dat is ook de reden waarom Aloë Vera infecties kan genezen (inwendig en uitwendig).
Er zitten drie ontstekingsremmende stoffen in Aloë Vera, daarom werkt dit heel goed tegen het volgende: brandwonden, snijwonden, schaafwonden en schrammen, ook bij reumatische artritis, reumatische koorts en in- en uitwendige zweren. Een vetzuur in Aloë Vera staat er om bekend dat het een effectieve behandelingswijze is voor allergische reacties en brandend maagzuur en samen met een vetarm dieet kan het ook nog helpen tegen een gevaarlijk cholesterolgehalte. De stoffen en het lichaam werken samen, het lichaam kiest als het ware wat het lichaam nodig heeft uit de plant. Dat is dus de verklaring waarom Aloë Vera helpt.

Het is wel belangrijk dat je Aloë Vera met kwaliteit hebt! Het liefst van een genomineerde fabrikant. Waarom?
1. Deze mensen zijn gespecialiseert en kweken alleen de originele Aloë Vera (er zijn 300 rassen). Op deze planten worden ook geen pesticiden gebruikt omdat de plant alle afweerstoffen al van zichzelf heeft (bijvoorbeeld tegen insecten uitdroging en ziektes).
2. Alle voedingsstoffen van de plant gaan niet verloren bij hun proces na de oogst. Gebouwen, machines etc. moeten voldoen aan strikte overheidsregels van het Good Manufactoring Practice (GMP). Je krijgt dan garantie voor kwaliteit!
 3. Er is een onderzoek geweest naar hoe de gel in de Aloë Vera is en dat van wat de fabrieken verkopen. De gels waren identiek aan de gel in de plant. Je krijgt dus hetzelfde als wanneer je zelf de gel uit de plant zou halen. Goede fabrikanten hebben dan ook dit "keurmerk":
 

De werkingen nog wat precieser:
1Penetratie heeft de eigenschap snel en diep in de huid door te dringen, gaat door het basaalmembraam en neemt alles mee naar binnen waardoor het ook geschikt is als vehiculum om b.v. corticosteroïden beter door de huid te doen doordringen en te laten werken.
2Antiseptisch heeft tenminste zes antiseptische bestanddelen die bacteriën, virussen en schimmels doden of remmen in de groei.
3Stimuleert celgroei, dosis afhankelijk, de groei en ontwikkeling van nieuw gezond celweefsel met name bindweefsel en heeft daarom een uniek wondhelend effect.
4Kalmeert zenuwen heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel waardoor men zich beter kan concentreren en gemakkelijker kan inslapen.
5Aloë Vera reinigt, harmoniseert, normaliseert en ontgift het spijsverteringskanaal en de enzymen ondersteunen de spijsvertering.
6Analgetisch verlicht pijnen in spieren en gewrichten en werkt synergistisch met anti-reumatica.
7Anti-inflammatoir onderdrukt ontstekingsreacties waarbij de roodheid, de zwelling en het warme kloppende gevoel verdwijnen vergelijkbaar met corticosteroïden maar zonder de bijwerkingen er van.
8Anti-pruritisch: het onderdrukt de jeuk vergelijkbaar met antihistaminica.
9Anti-pyretisch: Koorts werend, het branderige gevoel van wonden en insecten beten of na aanraken van brandnetels en kwallen verdwijnt.
10Het is een natuurlijke en veilige niet toxische voedingsbron die eigenlijk geen contra-indicaties heeft, slechts zeer zeldzaam is een allergische overgevoeligheid (idiosyncrasie) gemeld die soms gepaard gaat met overgevoeligheid voor knoflook of uien.

Overige werkingen: 
  • Levert vitaminen, mineralen en suikers als voedingselementen
  • Breekt dode cellen af en verwijdert deze inclusief pus o.a. bij acne
  • Bevordert normale celgroei en bespoedigt heling van wonden
  • Brengt vocht in het weefsel
Zoals al werd gezegd kan Aloë Vera ook inwendig worden gebruikt. Ik geloofde eigenlijk niet echt in dit "marketing trukje", want wat mij betreft kon dat niet.
Toch ging ik maar eens op onderzoek uit. Er bestaan dus aloë vera drankjes, of drankjes waar aloë vera in zit. Misschien heb je die wel eens gezien want ze liggen steeds vaker in de winkel.
 

Wat ik vond aan informatie: 'De effectiviteit van Aloe vera is afhankelijk van ieders individuele behoefte die samenhangt met het persoonlijk metabolisme waardoor de hoeveelheid die men nodig heeft van persoon tot persoon kan verschillen. De hieronder volgende hoeveelheden zijn voor vele gebruikers voldoende en nuttig gebleken. Wanneer dit wenselijk is kunnen de hoeveelheden naar behoefte naar boven of naar beneden worden aangepast.' Voldoende vond ik nog niet echt denderend klinken, het beloofd verder ook niets.

'Stel u voor: snij een Aloe Vera blad open en eet de gelei direct uit de plant. Alle ingrediënten zijn puur natuur en veel zijn er onmisbaar voor een goede gezondheid. Deze ingrediënten
vormen een significante bijdrage in de waarde en kwaliteit van Aloe vera dranken. Het bevat overvloedig vitamines, aminozuren, mineralen en zelfs sporen vitamine B12 (wat o.a. in orgaanvlees voorkomt) plus 20 aminozuren waaronder alle 8 en voor zeer jonge kinderen zelfs 9 essentile aminozuren die rechtstreeks in verband staan met de celgroei. Het helpt de spijsvertering en de opname van voedsel in het lichaam en maakt u gezond. Het is een van de beste voedingssupplementen waar de mens over kan beschikken.'
Nou dit klinkt al iets meer belovend. Goede ingrediënten enzo. Maar waar is het nou goed voor?

Gezond worden kunnen we toch ook wel zonder aloë vera? Dus wat is er zo extra bijzonder aan?
AHA hier is het dus goed voor: 'KAN BATEN BIJ: Huidaandoeningen: Grote wonden, operatie wonden, schaafwonden, abcessen, acne, voetschimmels, puisten, brandwonden (ook chemische en radiatie en bij bevriezing), waterpokken, roos, dermatitis, eczeem, psoriasis, scleroderma, seborrhoea, gordelroos. Kan gebruikt worden als een crme indien er geen ander Forever Living producten beschikbaar zijn. Spijsverteringsaandoeningen: verstopping, ontgifting (ontslakking), diarree, maagzweer, winderigheid, hernia, irritable colon, darmzweren, ziekte van Crohn, verbetert spijsvertering en voedselopname, vermindert slechte darminhoud, kan helpen endeldarmkanker te voorkomen verdere aandoeningen: pijnlijke gewrichten en spieren, allergien, artritis, astma, rugpijn, slechte adem, bedplassen, hoge bloeddruk, kanker behandeling (helpt effekten van bestralingstherapie te verlichten), candida, cholesterol, kolieken, pijnlijke plekken i.v.m. gebruik kunstgebit, depressies, diabetes, gebrek aan energie, enteritis, tandvlees en andere slijmvlieskwalen, aambeien, hormonale aandoeningen, ontstekingen, lever- en nieraandoeningen, keelontsteking, M.E., M.S., spierproblemen, misselijkheid, diten, oedema, insecten beten, herstel na operaties, mondkwalen, pijnverlichting, ischias, prostaataandoeningen, reumatiek, pijnlijke keel, sportverwondingen, virusinfecties.' Nou dat is een lijst! Alleen de het eerste woord KAN spreekt me nog niet zo aan.

Er schijnen ook mixjes te zijn met de stof glucosamine. Dit is goed tegen pijnlijke gewrichten omdat dit een voedingsstof is dat ons kraakbeen onderhoud.

Ook kan er 
MSM (methyl sulfonyl methaan) toegevoegd zijn. Dit heeft een krachtige ontstekingsremmende werking. MSM is een stof die normaal in ons bloed circuleert en voor herstel zorgt van bindweefsel in de huid, haar, nagels, gewrichten, maag en ingewanden, de vliezen rond de spieren, pezen, gewrichtskapsels, de bloedvaten en overal in het lichaam waar dit maar nodig is.
Verder heb je ook nog thee maar dit doet verder niet veel voor je huid 'Aloe bloesem kruidenthee geeft een warm en rustig gevoel en brengt u in een kalme ontspannen stemming'


Nu willen jullie zeker weten hoe ik nu over deze drankjes denk? Nou laat ik dat eerst maar gaan testen! Dan kan ik pas goed "oordelen"
Binnenkort komt er dus een verslag van de drankjes die ik heb getest!

Ook ga ik een aloë vera creme testen (98%procent aloë vera creme), hier kun je dus ook een review over verwachten.

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten