woensdag 17 augustus 2011

Do It Yourself! Maskertje

DIY staat voor Do It Yourself. Je maakt iets dan zelf, in plaats van dat je een standaard product koopt. Ik ga jullie laten zien en vertellen hoe je met hele natuurlijke ingrediënten een maskertje thuis kunt maken!

Ik kwam op het idee om dit maskertje te maken toen ik deze maskertjes gebruikte van de Action. Het zijn vochtige doekjes in de vorm van een gezicht met gaten er in. Je kunt niet veel doen als je dit masker op hebt want dan valt hij af. Dat vind ik onhandig en ik houd toch meer van maskertjes die je op smeert. Maar de stoffen die in het maskertjes zaten wilde ik nog wel gebruiken. Ik besloot dus een soort van receptje te verzinnen.

Voor dit maskertje gaan we avocado, yoghurt, honing, citroensap, (kokosnoot olie, vitamine olie) en de vloeistof in de maskertjes van de Action. Ik gebruik de verzorgende vochtinbrengende maskertjes van de Action. Je hebt ook andere versies van dit maskertje. Maar ik gebruik deze omdat dit een verzorgend maskertje word.

Ik leg in stappen uit wat je moet doen.


- Snij een halve avocado in stukjes
- Prak de halve avocado fijn. Als dit niet makkelijk gaat mix het dan met bijvoorbeeld een staafmixer.
- Doe hier 1 eetlepel honing bij
- Pak een paar doekjes uit het pakje met maskers en knijp de vloeistof er uit en doe dat er bij.(niet helemaal uitknijpen,ong.helft van het vocht)
- Mix verder tot het een papje word.
- Als je een vitamine olie hebt doe hier dan ook een paar druppels van bij
- Als laatste kun je er nog een schepje kokosnoot olie bij doen
- En als het maskertje erg stevig is kun je er nog yoghurt bij doen. Als het erg vloeibaar is kun je havermout korels toevoegen.Maar waar is dit maskertje dan allemaal goed voor? Dit is een masker dat de droge huid voedt, zacht maakt en hydrateerd.Een avocado bevat veel oliën die een positieve werking hebben op de (droge) huid. De olie in de vrucht bestaat vooral uit onverzadigde vetten. Het is dus heel vettig. De avocado bevat ook veel mineralen zoals ijzer en kalium. Kalium speelt een belangrijke rol hij het aanmaken van eiwitten(proteniëne, dat ook sterk aanwezig is in de avocado) en aanmaak van glycogeen (koolhydraten verwerken en word als verzorgend ingrediënt gebruikt in cosmetica).

                                         

Na het schillen kleurt het vruchtvlees snel bruin door de lucht, maar dit kan worden tegengegaan door het toevoegen van citroensap. In citroensap zit veel vitamine C.
 

Honing werkt verzachtend en er zit was, mineralen en suikers in. Honing is heel fijn voor de gevoelige huid. Het helpt tegen acné littekens, roodheid en reinigt je poriën. Je krijgt er vooral een heel zacht en glimmend gezicht van.

Yoghurt werkt lekker verkoelend en antibacterieel. Dit is heel fijn voor een acné huid.
De vitamine olie en de vocht uit de Action maskertjes zijn voor een extra serum effect. Kokosnoot olie word heel snel opgenomen door de huid. Deze olie is echt ideaal voor de droge huid!
Als je je maskertje wilt aanbrengen moet je gezicht goed gereinigt zijn, dat is belangrijk. Verwijder je make-up dus eerst met make-up remover en reinig daarna je gezicht met een gezichtsreiniger.

Het aanbrengen van het maskertje kun je met je handen doen of met een foundation kwast. Bij dit mengseltje kun je beter met je handen iets van het papje pakken en het over je huid smeren. eventueel nog een keer als het ingetrokken is. Het gaat dan vooral om het vocht omdat de stukjes toch niet op je gezicht blijven zitten.
Vinden jullie dit soort artikeltjes leuk? Reageer maar!

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten