dinsdag 23 augustus 2011

Manicure

Natuurlijk kun je naar een nagelstudio gaan om een nagel manicure te ondergaan. Maar dit kost geld. Maar dat kan anders en (bijna) gratis!
Vandaag laat ik zien hoe je jezelf een manicure behandeling kunt geven. Gewoon thuis, met je eigen spullen.
Een manicure houd in dat je je voeten, nagels en nagelriemen goed verzorgt. En vaak ga je daarna ook meteen je nagels lakken. Een pedicure is hetzelfde, maar dan bij je voeten in plaats van je handen. Ik laat jullie mijn manier hier zien. Natuurlijk kan het ook anders als je dat graag wilt.

De eerste stap is oude nagellak van je nagels af halen. Dit kun je het beste doen met nagellak remover (het liefst zonder het ingrediënt aceton) en een wattenschijfje. Je gaat telkens in 1 richting op bewegen. Van je nagel riem tot de punt van je nagel. En weer opnieuw en opnieuw. Hierdoor komt er het minste nagellakremover rondom je nagels. Nagel remover werkt namelijk erg uidrogend. Nagellakremover ontrekt ook het vet in de nagel. Dit vet zorgt normaal voor je elasticiteit in de nagels.


De volgende stap is het baden van je handen, ik doe dit vaak in een teiltje met lauw water. Te heet water is niet goed voor je handen (en huid), dat droogt uit. Hier gooi ik dan vaak een paar scheuten melk bij in. Cleopatra baadde vroeger al in een bad van melk, en nu gaan wij dat dus ook doen maar dan met minder melk. Je handen worden hier lekker zacht van en je nagels en nagelriemen ook.

de schuim hoort niet

Hierna, dep je je handen droog met een handdoek. Als die handdoek heel erg pluist kun je beter een thee doek gebruiken. Je kunt nu het beste je nagelriemen terug duwen (met een bokkepootje), dan zijn je nagelriemen nog het zachtst.

Nu pakken we een handcrème, en dit masseren we in onze handen. Smeer het vooral op de rug van je hand. Daar zitten poriën en daar word het alleen opgenomen. Als het ingetrokken is kun je dit nog een 2de keer doen.

Nu gaan we de nagels veilen en polijsten. Mooie nagels hebben geen scherpe puntjes.
Probeer zoveel mogelijk één richting op te veilen, niet heen en weer en naar binnen toe.
Door te poleisten maak je het oppervlakte van je nagels glansend en glimmend. Je kunt speciale poleist veilen kopen. Je begint bij een groffe kant en de kantjes worden steeds gladder.
Je moet niet teveel en te lang poleisten. Je zou dan teveel van je nagels kunnen wegveilen en wegpoleisten.


Om je nagels wat extra aandacht te geven kun je een nagel olie gebruiken. Na je 35ste worden je nagels droger en poreuzer. Hierdoor kun je makkelijk breekbare nagels krijgen. gebrek aan voedings stoffen kunnen zorgen voor diepe richels, gespleten nagels of witte vlekjes, bloedarmoede huid, schildklieraandoening of hormonale onregelmatigheden kunnen ook voor broze nagels zorgen. Je nagels kunnen op ten duur poreus worden uitdrogen en broos worden als je constant nagellak en nagellak verharder gebruikt. Geef je nagels minimaal 3 dagen rust in 1 maand. (dus geen nagellak op) Ik heb een vitamine olie en nagelriemen olie van Sally Hansen. Je drupt een beetje op een nagel en wrijft dit in de nagel. Voor je nagelriemen kun je ook nog een nagelriem knipper gebruiken, maar ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd.
Over een paar dagen laat ik zien hoe je je nagels kunt lakken!
Geven jullie jezelf wel eens een manicure?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten