vrijdag 26 augustus 2011

nagels lakken

Nagels lakken is iets wat we allemaal wel eens doen, maar hoe kun je nou het beste uit je nagels en nagellak naar voren halen? Ik laat zien hoe je je nagels kunt lakken.

Als je nagels wilt lakken kun je als eerste een manicure doen. Hier heb ik een paar dagen geleden een artikel over geschreven.
Je nagels moeten zo hard en vetvrij mogelijk zijn. Olie helpt naar niet echt bij. Het beste kun je dus je nagels lakken de ochtend nadat je de manicure hebt uitgevoerd. Zie een manicure als een voorbereiding op het nagels lakken.
Je kunt even met nagellak remover zacht over je nagels strijken voor je begint met lakken. Dit ontvet je nagels. Je moet sowieso ALTIJD je oude nagellak er eerst af halen. Dit is soms een vervelend klusje maar het is echt niet mooi als je je nagels "bij gaat werken". Doe dan dus de hele nagel opnieuw als er een stukje van die nagel lelijk is geworden.

Je begint met nagellak altijd met een base coat. Dit voorkomt dat je verkleurde nagels krijgt. Bij blauwe nagellak hebben mensen bijv. last van verkleurde nagels als ze de lak weer verwijderen. Base coat kun je bij de meeste merken wel vinden. Je hebt ook lakjes met top en basecoat in 1, maar ik zou toch een aparte basecoat kopen.
Soms vind je de juiste combinatie van een basecoat met een bepaalt soort lak met een andere topcoat, die dan samen heel lang blijven zitten. Dat is echt grappig!
Ik gebruik het liefst de lak van Rimmel London. Hier zitten minuscule glittertjes in en maakt je nagels tegelijk ook nog eens harder.
De base-coat breng je over je hele nagel aan in strijkende bewegingen van je nagelriem tot de punt van je nagel. Dit hoeft niet te dik. Een dun laagje is genoeg.
Dit laat je ongeveer 1-2 minuten drogen. Het is dan nog niet helemaal opgedroogd maar dat is ook de bedoeling. De nagellak moet zit zich er nog aan kunnen hechten. Als je hardere nagels wilt kun je een speciale nagel verharder gebruiken. Deze breng je dan aan onder je base-coat.
1 laagje basecoat.

Je hebt waarschijnlijk al een gekleurd lakje voor je ogen die je nu op wilt gaan doen.
Begin in het midden en zet 1 streep.


Midden streep
Zet daarna 1 streepje links en rechts daarvan. Houd aan de zijkant 1-2 mm ruimte over! Als je dat doet lijken je nagels langer. En probeer niet over je nagelriemen heen te lakken, laat er liever een mm ruimte tussen. Als je de eerste kleur 1-2 minuten hebt laten drogen kun je de volgende laag aanbrengen. Het verschilt wel per nagellak. De ene nagellak duurt heel lang voordat de eerste laag een beetje opgedroogd is. De ander droogt heel snel op. Na twee (en soms wel meer) laagjes zit de kleur en goed dekkend op.

na 1 laagjes

2e laagje

Daarna gebruik je een topcoat. Wacht niet tot de nagellak is opgedroogd, maar gewoon er overheen aanbrengen. Want dit moet aan de nagellak hechten. Je hebt er niet zoveel aan als het er alleen maar opligt. Met een topcoat voorkom je chippen. Dat is een stukje nagellak die van je nagel afvalt. Ook geeft het een mooie glans over je nagellak heen.
Je nagels moet je nu laten drogen, ik doe dit zelf het liefst door te gaan typen. Ik raak dan niets aan met mijn nagels en het beweegt ook nog eens door de lucht. Na een uur is je nagellak echt droog. Veel merken beweren dat hun nagellak in bijv. 60 seconden opdroogt, maar de nagellak kun je nog steeds heel makkelijk beschadigen. Het is bewezen dat het 6 uur duurt voordat de nagellak helemaal is uitgehard. Wil je dus een aantal dagen perfecte nagels kun je beter niet je nagels lakken als je nog van alles wilt gaan doen..
Ik hoop dat jullie hier iets aan hadden! Binnen kort komt een nagel tutorial online, over hoe je nagel stickertjes kunt aanbrengen

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten