donderdag 4 augustus 2011

Witte tanden


Iedereen wilt wel witte tanden! Witte tanden zien er verzorgder en mooier uit. Hier vertel ik hoe je aan een mooi wit gebit komt, een geef ik een preview van een methode die ik uit ga testen.
De een kan er niets aan doen dat ze zulke tanden hebben, dat komt door de aanleg. de ander verzorgt het niet goed genoeg en weer iemand anders heeft de aanleg voor redelijk witte tanden, maar een beetje gele tanden hebben is heel normaal.
hoe ouder je word hoe donkerder je tanden. De verdonkering is een gevolg van veranderingen in de minerale structuur van het gebit, waarbij het glazuur minder poreus wordt. Een melk gebit is bijvoorbeeld witter als een volwassen gebit.
Koffie, rode wijn en roken maakt je tanden alleen maar geler. Probeer deze dingen dus als eerste stap te vermijden als je wittere tanden wilt.

                                                 

Ook 6 snoep momenten op een dag verhoogt de kans op gaatjes. Natuurlijk moet je ook goed poetsen, er word 2x per dag geadviseert.tegenwoordig poetsen er steeds meer mensen met een elektrische tanden borstel. Door te poetsen dood je de bacteriën in je mond. Als je je mondhygiëne niet goed bij houd, kunnen je tanden geler worden. ook kun je cariës krijgen, dat is tandbederf wat leid tot kiespijn. probeer poetsen dus in je dagelijkse routine te krijgen en het gaat bijna vanzelf.

                                    
Tanden poetsen kan soms echt heel saai zijn, dan kan het leuk zijn om eens een andere tandpasta te proberen en te ondekken of je verschil ziet bij bijv. een whitning tandpasta. Die kun je gebruiken om je tanden op het oppervlakte witter te maken. Tandartsen adviseren die echter niet, gebruik het daarom meer als een kuur of een booster voor je gebleekte tanden. als je het als kuur gebruikt moet je gewoon na één tube weer een gewone tandpasta gebruiken. Er bestaan ook strips waarmee je je tanden kunt bleken. Dat is ene kuur van twee weken en daarna zou je witte tanden moeten krijgen alsof je het bij een whitning specialist hebt laten doen. Er zit namelijk hetzelfde spulletje in. Een bekent voorbeeld zijn de strips van Crest:                                  
Ook zijn er stiftjes op de markt verschenen die je tanden wit lakken, als een soort nagellak.
Ik heb zelf mijn tanden nooit gebleekt, of strips of zo'n stiftje gebruikt. Ik heb niet hele gele tanden en ook geen gaatjes, maar toch zou ik mijn tanden een paar tinten lichter willen zien.
Ik ontdekte op Youtube een manier om je tanden thuis te bleken, en dat ga ik voor jullie uit testen!
Bij deze manier ben je maar een paar euro kwijt, je moet alleen backing soda kopen. Deze soda heeft een sterk reinigende werking en bleekt dus ook je tanden.
                                     
Hier is een filmpje over backing soda, hij is wel in het Engels.

                                 

Dit ga ik dus testen en over iets meer als 2 weken laat ik jullie het resultaat zien en vertel ik meer over deze methode!

Al nieuwsgierig?
See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten