zaterdag 17 september 2011

Gemische ingrediënten #2

De vorige keer vertelde ik jullie al dat Minerale olie of aardolie ervoor zorgt dat onze huid niet meer kan ademen, maar ademen is heel belangrijk voor het ontgiften van ons lichaam. Dat gebeurt namelijk voor een kwart door onze huid.Vandaag deel 2 van gemische ingrediënten over de lippenbalsem verslaving en slechte stoffen buiten minerale oliën om. 

Door dat je huid niet meer kan ademen ontstaat er kans op acne, kloofjes, rimpels en vroegtijdige veroudering van je huid omdat het de huidfunctie en celontwikkeling vertraagt. Daarnaast wordt er ook gesproken over paraffineverslaving. Op het moment dat je stopt met het gebruik van producten waarvan paraffine het hoofdbestanddeel is, maakt je huid zelf geen huidvetten meer aan en gaat je huid droog en onprettig aanvoelen. Om van paraffineverslaving af te komen moet de huid herstellen (minstens een maand!) en wennen aan een natuurlijke verzorging.

Een goed voorbeeld is lippenbalsem, je smeert dat op omdat je droge lippen hebt. Ik zei net dat je huid geen huidvetten meet aanmaakt door paraffine. Als je huid geen vet meer aanmaakt maar het wil dat nog wel blijf je dus maar smeren. Je wilt weer lippenbalsem opdoen. Ik snap niet waarom zoveel mensen niet inzien dat dit echt een verslaving is!De meeste lippenbalsems  zorgen voor een laagje op je huid waardoor de eigen huidfuncties verstoord raken. Je lippen worden gewoon verwent. Met vaseline insmeren moet je dus al helemaal niet doen want dat is nog erger. Dat is pure paraffine.  dit moet je dus ontwijken:  Mineral oil,Petrolatum (vaseline), Paraffinum, Cera microcristalina, microcritalline wax, Ozokerit, Ceresin.


Lippenbalsems op basis van plantaardige oliën zijn dus het beste sheabutter,jojobaolie enzo.
ken je dat gevoel dat je maar lippenbalsem moet blijven smeren? dan heb je waarschijnlijk dus die lippenbalsem verslaving. Als je stopt met het gebruike van lippenbalsems zullen je lippen waarschijnlijk ene poos droog voelen en er op reageren. want opeens moet het zelf weer vetten aanmaken. Bij the beauty backery kun je lippenbalsems kopen waar maar 4 (goede) ingrediënten in zitten. Soms zie je op internet ook receptjes om zelf lippenbalsem te maken. Veel kans dat ze hier vaseline voor gebruiken. Ik heb zelf bijv. ook een lipscrub gemaakt, hier moest lippenbalsem in en vaseline. Mijn huid voelt dan misschien wel zacht aan maar tegelijk ook vettig. Ik gebruik lippenbalsem altijd 1maalig. Dus dan sowieso een week niet en dan weer wel. Ik heb trouwens het idee dat het ook in mijn lipstick van bourjois zit. Check dus altijd even de ingrediënten

Behalve paraffine zijn er nog veel slechte ingrediënten. Of in elk geval, ze zijn niet zo goed voor je.

Alcohol irriteert de huid en tast de natuurlijke beschermlaag aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën [denk bijvoorbeeld aan acné, virussen en schimmels].
Formaldehyde en Formalin [dit is een aftreksel van formaldehyde] is een giftig gas dat in reguliere nagellakken wordt verwerkt. Het brengt schade toe aan organen en het zenuwstelsel.
Dierlijk collageen en niet-natuurlijke liposomen brengen een coating op de huid aan en deze stoffen zijn niet in staat de huid binnen te dringen.
Propyleen Glycol wordt gebruikt in crèmes, shampoos en make-up en ontvet en droogt de huid sterk uit. Deze “vochtinbrengers” zijn vaak vochtvasthouders die vocht uit de diepere huidcellen halen i.p.v. inbrengen. Deze stof beschadigt het DNA van de cel en is een stof die ook in koelvloeistof wordt gebruikt.
Tolueen is het belangrijkste bestanddeel van thinner. Het komt voor in cosmetica en nagellakken en veroorzaakt schade aan het centraal zenuwstelsel.
Xyleen is een oplosmiddel dat verwerkt wordt in deodorant, zeep, wasmiddel en parfum. Dit oplosmiddel kan eczeem veroorzaken en is kankerverwekkend. Het wordt gemaakt van ruwe stookolie.
Sodium Lauryl Sulphate zit in bijna alle zeepproducten die schuimen en staat bekend om zijn huidaantastende eigenschappen door zijn sterk ontvettende werking. N.B.: garagevloeren worden hier ook mee schoongemaakt!
Alfa Hydroxy Zuren worden in huidcrèmes en peelings verwerkt. Bij regelmatig gebruik kan het misselijkheid en braken veroorzaken en zelfs beschadiging aan lever of nieren.

 Zo ik denk dat dat een aardig aantal ingrediënten waren. Sla de berichten over chemische ingrediënten gerust op. Dan kun je de lijst vergelijken met de ingrediënten in een product wat je hebt. Ik wil deze ingrediënten bijna allemaal ontwijken in mijn spullen. Sodium Lauryl Sulphate blijf ik bijv. wel gewoon gebruiken omdat je haar gewoon schoongemaakt moet worden. Maar toch let ik er ook weer op dat ik dit niet vaker als 3x per week gebruik.

See you! Wendy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten