maandag 26 september 2011

Je gezicht #3 diepte en hoogte punten (shapen)


Je gezicht heeft plekjes die je kunt camoufleren, en plekjes die je er uit wilt laten "springen". Je kunt dit doen door bronzer en highliter. Ook zijn er bepaalde lijnen in je gezicht, een soort richtlijnen voor het aanbrengen van make-up.
Plekjes op je gezicht die je diepte wilt geven kun je donkerder maken. Dit wordt gedaan met shapen. Een bekende techniek is om je jukbeenderen hoger te laten lijken door er bronzer onder aan te brengen.
Dit is met paint gedaan en natuurlijk overdreven.
Daarboven breng je blush aan, (roze)

En daarboven weer highliter(grijs)

Als je van vooren je gezicht ziet zie je dit:

De donkereplekjes heb ik nu gemankeert met wit, die moeten opgelicht worden met een lichte concealer als je een egale huid wilt hebben.

Bij je mond heb je ook plekjes die donkerder moeten en lichter moeten zodat je lippen voller lijken. Onder je lip dus donkerder, boven je lippen dus lichter en aan de zijkanten dus met lichte concealer.

Zo werkt het ongeveer bij je oog. Lichte concealer aan de binnenkant van je oog. De lichtste kleur oogschaduw aan de binnenkant de middelste aan de buitekant. In je crease geef je diepte door het donkerder te maken. Dan vanaf je crease omhoog wordt het weer steeds lichter tot je onder je wenkbrauwen een highlighter gebruikt om dat punt te accentueren.

Als je je onderkin wilt wegwerken breng je daar bronzer aan. Als je je voorhoofd smaller wilt laten lijken breng je aan de zijkanten bronzer aan

Natuurlijk ziet het er heel anders uit in het echt maar dit zijn als het ware de richtlijnen.
Als je trouwens je neus smaller wilt laten lijken moet je op deze plek bronzer aanbrengen:

See you! Wendy

1 opmerking:

  1. Die is een heel handig artikel. Bedankt voor de tips en de informatie.
    Liefs, xxx
    www.beautyforgirls.nl

    BeantwoordenVerwijderen