donderdag 8 september 2011

Je gezicht#1

Je gezicht heeft een vorm, en in die vorm heb je weer lijnen. Ik laat jullie vandaag verschillende gezichtsvormen zien. Daaropvolgend komt een artikel over lijnen in je gezicht, je ogen en het 'golden ratio'.
Gezichten hebben verschillende vormen. Somige mensen vinden dat er 4 basis vormen zijn, somige zeggen weer 6. Ik laat de 4 basis vormen zien.  

Een ovaal gezicht met smal voorhoofd iets bredere jukbeenderen en smalle kin geld als een ideale vorm omdat het over het geheel gezien word als evenwichtig. de afstand tussen de ogen is niet te klein en niet te groot. ne neus is in proportie. de mond heeft meestal mooie contouren. wie deze gezichtsvorm heeft, ziet zelfs met niet heel goed gelukt make-up nog goed uit.

Een vierkant gezicht lijkt vaak erg markant. de haarinplant lijkt wel helemaal recht en van opzij gaat het bijna recht naar de kin. Er zijn duidelijke hoeken te onderscheiden bij het voorhoofd en de kin. daardoor ontstaat er een vierhoekige vorm. Hoekige gezichtsvormen zijn regelmatig verdeeld over het gezicht, vaak met grote ogen en een volle mond. Bij dit type gezicht kun je veel accenten aanbrengen, zonder dat het er dik op hoeft. Je kunt bijvoorbeeld de grote vlakken onderbreken door een diep aangebrachte rouge. Geaccentueerde ogen en sterk benadrukte lippen kunnen dit gezicht heel interessant maken.


Karakteristiek voor een rond gezicht zijn volle wangen en zachtafgeronde kin en voorhoofdslijnen. De wangen zijn meestal breder dan bij het vierkante of driehoekige gezicht. Voor deze gezichtsvorm biedt make-up veel mogelijkheden. Omdat het vol en rond is, zijn de eigenlijke vormen niet sterk gedefinieerd. Make-up kan aan het gezicht een nieuwe structuur verlenen en het er heel interessant laten uitzien. Gebruik voor de ogen liever eyeliner dan oogschaduw. Accentueer de mond en ook de lippen kun je gerust duidelijk en krachtig aangeven.
We spreken van een driehoekig of hartvormig gezichtstype bij een breed voorhoofd en smalle kinlijn, vaak gecombineerd met een rechte of spitse kin. Het gezicht komt ook een beetje over als driehoek, waarbij de aandacht naar de onderste helft word getrokken. Door de spits lijkende kin ontstaat optisch een ongelijkmatige verdeling. De jukbeenderen zijn vaak het breedste deel van het gezicht en lijken heel hoog te staan. Typisch zijn ook vaak de recht staande smalle ogen en een brede mond met dunne lippen.
Wat voor vorm heeft jouw gezicht?
See You!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten