zondag 4 september 2011

Pedicure

Een manicure heb ik al behandeld en nu ga ik de pedicure "doornemen". Een pedicure is bijna hetzelfde als bij je handen, je hebt hier alleen speciale spulletjes voor. Die zijn dan speciaal voor je voeten bedoeld.


Een pedicure begin je ook met een badje, wij hebben zelf een badje met massage/tril functie. Dit is echt heel lekker. Je kunt ook gewoon een teiltje gebruiken.
Dit zijn dingen die je er doorheen kunt doen: Melk, Zeezout, olie.
Je kunt bijv. eerst een melkbadje doen en daarna nog een oliebadje of gewoon 1 ding kiezen. Je huid wordt lekker week.
Als je huid lekker week is kun je heel goed scrubben. Pak dus een scrub en masseer dit over je voeten heen. Ik vind een zoutscrub persoonlijk heel fijn want die is best grof.

Je kunt met een speciale steen eventueel het eelt van je voeten afhalen in combinatie met een scrub.
Spoel dit af en dep je voeten goed droog. Je kunt nu eventueel een voetenmasker gebruiken. Ik heb deze van Yves Rocher:

Het is een crème die extra voedend is. Je smeert het op je voeten, laat het inwerken en spoelt het er dan weer af. Je kunt vershoudfolie om je voeten doen, om het effect te versterken als je het masker op je voeten hebt. Het wordt dan ook lekker warm doordat het je eigen lichaamstemperatuur vasthoudt.
Als je je voeten weer droog hebt gemaakt breng je een crème aan.
Je nagels ga je dan knippen met een nagelknippertje of een nagelschaartje. Knip je nagels nooit rond want dan heb je kans op ingegroeide nagels.

Daarna vijlen natuurlijk. Je teennagels zijn vaak wat ruwer op het nagelbed (de bovenkant), dus als je wilt kun je ze ook polijsten. Een goed begin voor de nagellak.
Als je je nagels nu wilt lakken kun je beter geen nagel olie gebruiken. Maar als je dat niet wilt kun je nu dus wel een nagel olie gebruiken. Dat kan precies dezelfde zijn als die je voor je vingernagels gebruikt.

Als je je nagels wilt lakken kun je zo'n teenspreider gebruiken. Dit werkt heel makkelijk, omdat je tenen anders vaak snel over elkaar heen vallen. Je hebt waarschijnlijk geen zin om heel lang voorover gebukt je teennagels uitgebreid te gaan lakken, dus kies gewoon 1 kleur. Vaak zien mensen de decoraties niet eens als je dat op je teennagels hebt. Er zit toch zeker zo'n 1,50 tot 2 meter tussen jou voeten en een ander persoon. Dus niemand zal het waarschijnlijk echt opvallen.
Een felle kleur valt wel weer lekker op. Dat is vooral in de zomer leuk want in de winter heb je niet echt slippers en hakken aan. Nagellak op je tenen blijft altijd veel langer zitten dan op je vingers. Soms blijft het wel 3 weken zitten.
Hier begin je ook met een base coat. Dan 2 laagjes kleur, een top coat en nu nog op laten drogen.
Tja nu kan je dus even niet gaan lopen... Maar je hebt dus wel 3 weken lang gelakte nagels als je het geduld hebt om te blijven zitten.

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten