donderdag 1 september 2011

Tips voor oogpotlood randje

Tips voor een oogpotlood randje.

Misschien ken je dit probleem wel, een randje op je ooglid nadat je je oogpotlood hebt gedaan. Met eyeliner heb je dit probleem vaak niet, maar veel mensen dragen oogpotlood.
Ik zal hierbij tips geven tegen zo'n afgeef randje op je ooglid.

 
 
Met een oogpotlood is het moeilijk om een strak lijntje te trekken (en dun) maar vaak wordt dit toch het vaakst gebruikt als eyeliner. Oogpotlood kan smelten op je oog, letterlijk. Want als het warm wordt (door het weer of door beweging) gaat het er als het ware afglijden. Vervolgens krijg je een randje op je ooglid waar je dat helemaal niet wilt! (zie foto hierboven)

Tip 1: Draag een oogschaduw basis. Dit zorgt ervoor dat alles wat op je ogen aangebracht is beter blijft zitten, dus ook oogpotlood. Het heeft dan een effenbasis waardoor het langer zo zal blijven.

Tip 2: Draag over je oogschaduwbasis altijd een huidskleurige oogschaduw. Dit voorkomt dat het aan je ooglid gaat plakken en je oogleden zijn daardoor minder vet. Probeer wel een matte oogschaduw te gebruiken.

Tip 3: Gebruik blotting papier. Je ogen moeten altijd zo vetvrij mogelijk zijn. Als je oogschaduw op doet maar vooral als je oogpotlood gebruikt. Blotting papier is een dun velletje papier dat heel goed vet absorbeert.

Tip 4: Laat je ogen even dicht als je het oogpotlood net hebt aangebracht. Net als vloeibare eyeliner moet het even drogen.
Tip 5: Heb je een heel zacht potlood dan zal dit waarschijnlijk snel gaan glijden op je ooglid. Leg je oogpotlood daarom een poosje in de vriezer of koelkast.
Is het oogpotlood dan te hard, wrijf er dan even mee over de rug van je hand. Het warmt dan door je lichaamswarmte op.
Tip 6: Til je ooglid op als je oogpotlood aanbrengt en trek het niet opzij. Je oogpotlood komt nu veel mooier tussen je wimperrand en ligt dus minder op je ooglid.
Tip 7: Breng 1 lijntje oogpotlood aan, dep er even op met iets wat vocht opneemt (keukenrolpapier of wattenstaafje) en breng dan nog een lijntje aan.
Tip 8: Breng als je klaar bent met je oogpotlood een laagje poeder aan over je oogleden. Dit moet als het kan een transparante poeder zijn. Dat zijn poeders die geen kleur afgeven en zorgen dat je make-up langer kan blijven zitten.
Tip 9: Als je geen poeder hebt kun je evengoed met een oogschaduw in dezelfde kleur als je oogpotlood een lijntje met oogschaduw over je oogpotlood heen zetten.
Tip 10: Overweeg om op vloeibare of geleyeliner over te gaan. Deze 2 blijven veel langer zitten meestal.

Iedereen heeft een andere huid. Dus als jij een vettige huid hebt kun je misschien beter tip 10 overwegen dan iemand die een droge huid heeft, want die zal met de eerste tips al een heel eind komen.
Hopelijk heb ik jullie hier een beetje mee kunnen helpen :)
See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten