woensdag 14 september 2011

wimpers krullen en mascara aanbrengen


Vaak zie ik ze voorbij komen. De Spinnepootwimpers. Ik vind het gewoonweg verschrikkelijk. Ik snap dat je opvallende wimpers wilt, mooi dik lang en gekrult, maar op zo'n manier..? No thanks. Ik vertel over een aantal manieren waarop je mascara aan kunt brengen, zonder het spinnenpoot-effect te krijgen.
Je hebt dus mensen die de mascara er 's avonds gewoon niet afhalen. Dan brengen ze dus allemaal lagen over elkaar aan. Door de dagen opgespaart.
Het effect wat we willen qua wimpers is dit:


Opvallend vind ik dat deze persoon vooral veel wimpers heeft als dat ze dikke wimpers heeft. Dat is gewon veel mooier. Verder valt me op dat ze aan de buitenkant langer zijn en er is sprake van richtingen.  Verder zijn ze onder niet extreem lang.

Een paar dingen wat je bij elke techniek mascara kunt gebruiken:
-maak zigzagende bewegingen met je mascara borsteltje
-zorg dat je een mascara hebt die niet uitgedroogd is
-zorg dat je een mascara hebt die niet klontert
-zorg dat je een wimperborsteltje hebt

Techniek 1:
Je wilt meer volume. Je kunt een eyeliner-lijntje op je wimperrand zetten, dan lijkt het alsof je wimpers voller zijn. Vervolgens krul je je wimpers. Ik houd vaan mijn wimpers tussen de tang en geef dan kleine kneepjes in de tang, doe dan het andere oog en dan weer terug naar het eerste oog. Elk oog doe je ongeveer 3x10 seconden. Wacht een minuutje. als je wimpers nu weer terug zakken houd je wimpers dan tussen de tang voor 20 seconden. Als je wimpers nu aan elkaar plakken of zitten moet je even met het borstelje door je wimpers. Wat je nu doet is met je mascaraborsteltje bij de aanzet van je wimpers heen en weer zigzag bewegingen maken. Niet omhoog, dus langs de wimpers omhoog maar echt alleen bij de aanzet. Dit laat je drogen. Als je wimpers droog zijn borstel je de wimpers los van elkaar. Nu breng je nog een laagje bij je wimperaanzet aan. Als die ook droog is ga je weer borstelen. Nu ga je de puntjes van je wimpers ook zwart maken. als die aan elkaar gaan plakken als ze droog zijn kun je er weer even met het borsteltje doorheen gaan.


Techniek 2:
Je wilt een krul. Je krult dan natuurlijk je wimpers eerst. Je krult je wimpers NOOIT na je mascara. Hier kunnen je wimpers van breken. En dat is het laatste wat je wilt want het duurt zeker 6 weken tot die wimper weer terug is gegroeit. Je kunt je wimpers krullen opdezelfde manier als bij techniek 1. Het is echt een aanrader om te investeren in een goede wimperkruller. Voor bij is het hoe duurder hoe meer kwaliteit qua wimperkrullers. Als je je wimpers gekrult hebt, breng je wat mascara op de punten van je wimpers aan. Je beweegt altijd in een zigzagbeweging. Maar er zijn ook richtingen. Zo moet je de buitenste helft naar buiten borstelen de middelste helft omhoog en de binnenste wimpers naar binnen. Dan krijg je zo'n waaier effect.
Als dat laagje gedroogd is kun je weer mascara op de punten doen en als dat opgedroogt is je wimpers kammen. Dan ga je ook de aanzet met een zigzag beweging van mascara voorzien.

Techniek 3:
Je wilt zwarte wimpers. Maar toch ook weer niet zoveel volume en lengte. Een reden daarvoor kan zijn dat je wimpers anders tegen je bril gaan zitten. Een andere reden kan zijn dat je het niet zo opvallend wilt.
Je kunt overwegen om een bruine mascara te gebruiken. Ik heb vanmezelf zwarte wimpers en het kan dan een beetje raar zijn als je er een bruinlaagje overheen ziet. Maar als je nou blonde, witte of gewoon hele lichte wimpers hebt kan dit gewoon veel mooier staan. Bruin is veel minder hard. Maar nu de techniek. Ik zou de wimpers kort even krullen en dan gewoon in een strijkende beweging de mascara aan te brengen van de aanzet tot iets voor de punt. Dit op te laten drogen. Het te borstelen door een zigzag beweging te maken en het dan gewoon lekker zo laten.

Techniek 4:
Voor degene die vooral lengte willen, door je wimpers heel strak bij de wimperaanzet te krullen en ze staan mooi omhoog(in ene krul natuurlijk) lijken ze veel langer. Krullen is dus echt belangrijk.
Wimpers krul je altijd in 3 stappen. Eerst bij de wimperaanzet. Dan halverwege en dan in de puntjes.
See you!Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten