woensdag 19 oktober 2011

Beautysalon beauty break Een lange poos heb ik gespaart voor de producten van Société Provencale d'Aromathérapie. En toen was het eindelijk zo ver dat ik mee ging naar de schoonheidssalon waar ze deze producten verkochten. Benieuwd naar deze beautysalon, hun speciale producten en waarom ik dit merk zo goed vind?
S.P.A. is een branch die verschillende beautysalons hebben, door heel Nederland, en in veel verschilende landen. De vrouwen die zo'n schoonheidssalon hebben, hebben allemaal een speciaal SPA diploma.
Na jaren wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapeutische toepassingen stichtte de Franse arts mevrouw M.P. Magonet in 1984 Société Provençale d’Aromatherapie, afgekort S.P.A. Sinds die tijd is S.P.A. gespecialiseerd in het verwerken en ontwikkelen van natuurlijke producten op basis van plantextracten en etherische oliën. Alle producten ondergaan strenge testen en kwaliteitscontroles. 

Eergisteren ging ik met mijn moeder mee naar 1 van de beautysalons. Ze was al eerder bij deze vrouw in Zwolle geweest en ik werd meteen enthousiast toen ze bij terugkomst de foldertjes liet zien. Ik kon op internet niet erg goed vinden hoe duur de producten waren dus ik heb 200 euro gespaard om daar eventueel uit te gaan geven. 
In de auto

Wij zijn bij salon Beautybreak geweest.
Spulletjes in een mooie kast

een leuke spiegel met kastje er naast. Foldertjes en wasbak.


Natuurlijke en bio make-upde spulletjes die ze tijdens de behandeling gebruikt.

mooie poster die er hangt.

speciale thee.

Hier is Irma bezig met de behandeling bij mijn moeder.

Ik mocht zelf ook wat spullen pakken en uit gaan testen. Ik heb mezelf daar dus een beetje behandeld met bijna alle spullen die ook bij mijn moeder zijn gebruikt. Echt super aardig dat ik dat zomaar mocht doen!

reinigingsmelk op smeren.

Met tonic er af halen

Een scrub.

paar dingentjes die ik heb gebruikt. De meest rechtse was echt een super apart spul! M'n hele huid begon te prikkelen. Dat komt doordat etherische olien wel door je huid kunnen dringen. Dat kunnen andere producten niet. Dat is zo bijzonder aan deze producten. Ze doen echt wat voor je huid doordat ze ook verder als je opperhuid kunnen werken.
‘Door het ontbreken van onnatuurlijke toevoegingen (kleurstoffen, alcohol, oplosmiddelen, geurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, enz) kunnen producten met natuurlijke etherische oliën hun ‘intelligente’ werking uitoefenen: dòòr alle huidlagen dringen en hun specifieke werking uitoefenen’
Bewezen is dat  alleen huidverzorging niet het meest optimale resultaat geeft om een betere huidconditie te krijgen. Want waarom is de huid in de conditie zoals hij is? Als je dat antwoord weet, kun je iets aan de oorzaak doen. Dit is met klassieke cosmetica niet mogelijk. Maar met S.P.A.-aromatherapie wordt juist dààr naar gekeken. Zo wordt de verbetering van de huid bij de oorzaak aangepakt.
Ik heb ook nog een heel interessant masker geprobeerd. Dat was echt pure abrikozen. Zo rook het ook. Als jam een beetje,maar natuurlijk niet lekker omdat er geen suiker in zit. Voor 1 masker heb je 1 kilo abrikozen nodig. Geen wonder dat de producten duurder zijn als het gemiddelde van de apotheek.
En ik heb inderdaad wat spulletjes gekocht! Minder als verwacht maar het is een goede start.

Ik kocht een starterspakketje, een dagcreme en kreeg er gratis een zeepje bij.Dit is de hydrafluide. Ze beschrijven hem zo: fijne,lichte creme die snel door de huid wordt opgenomen maar een beschermend onzichtbaar filmpje op de huid legt. Perfect als basis onder de make-up. Hydrafluide werkt ook sterk op de vochtbalans en stimuleert de verschillende huidfuncties. Ik heb de versie voor de vochtarme huid. Er zijn geen extra oliën aan toegevoegd. Dat wordt soms wel gedaan. De creme wordt perfect voor jou op maat gemaakt.


Dit zit in het starterspakketje. Een hydrafluide(dag creme), een antistress masker, een tonic, en een reinigings melk voor je gezicht en ogen. Ik kan dit iedereen echt aanraden die dit merk eens uit wilt proberen! je kunt hier 2 tot 3 maanden mee doen!

Je kunt deze salon bij het bovenstaande adres vinden. Ik hoop dat het leesbaar is. Zo niet mail me even. Er zijn dus ook andere salons die deze producten hebben daarvoor kun je hier kijken. Kijk dan bij adressen.

Lekker veel foldertjes mee gekregen:D

Ik vond het erg leuk om lekker te kletsen en met de spulletjes aan de slag te gaan. Ben ook blij dat ik uiteindelijk veel minder geld kwijt ben. Zou me echt super leuk lijken om later ook zo iets te doen. Bijvoorbeeld een eigen cosmeticalijn opzetten met aromatherapie. Over de producten komt zeker een review! Omdat ik dit heel goed wil testen gaat dit wel langer dan 2 weken duren.

Nu ik hier zo mee bezig ben, heb ik eens gekeken naar andere "natuurlijke" merken zoals Yves Rocher. Ik heb ondekt dat hier heel veel synthetische ingrediënten in zitten. Hier vertelde Irma mij ook het een en ander over. Dit heeft iemand ondekt over een "pure calendula" creme van Yves Rocher: 11 van de 35 gebruikte ingrediënten zijn ingrediënten die verboden zijn bij de productie van gecertificeerde natuurcosmetica. Het Goudsbloemextract bevindt zich op de 22ste plaats in de ingrediëntenlijst en is dus slechts in een minuscule hoeveelheid aanwezig in deze crème. Deze mini hoeveelheid Goudsbloem maakt een crème niet tot een natuurlijk product, zeker niet als er zoveel verschillende soorten bewaarmiddelen en andere synthetica in zijn verwerkt. Er kan ook niet aangetoond worden dat deze extracten uit biologische teelt zijn geoogst (er ontbreekt een bio/eco keurmerk). Pure calendula kost heel veel geld daarom worden er veel synthetische dingen gebruikt. Alhoewel in deze creme het beetje calendula wat er in zit wel plantaardig is.

See you! Wendy

3 opmerkingen:

 1. Wat zijn de prijzen van de producten die je gekocht hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. samen 62,55 euro. De losse prijzen weet ik niet meer..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Wendy,

  Wat heb jij een leuke blog geschreven!
  Heel erg mooi geworden!
  Bevallen de spulletjes?

  Over de prijzen:
  starterspakket kost 34,25
  de hydrafluide (creme) potje 30 ml, 28,30

  Groetjes,
  Irma Kauw
  Salon Beauty Break
  www.beautybreakzwolle.nl

  BeantwoordenVerwijderen