zondag 23 oktober 2011

how to: regenboog taart maken
Behalve dat ik ziek was heb ik een leuke verjaardag gehad. Ik heb erg veel uurtjes op youtube rond lopen zoeken over hoe je nou precies zo'n taart maakt. Ik ben erg blij met het eind resultaat.

Het recept voor de topping:
Je hebt nodig:
6 eiwitten met 450 gram suiker en 1 theelepeltje vanille aroma
Stap 1: Doe alle ingrediënten in de mengkom en klop met een garde alles goed door elkaar. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml.  De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.
Stap 2: Als het water heet begint te worden zet je de kom in de saus pan en klop het mengsel. Het mengsel mag niet koken. Klop tot alle suiker is opgelost. Als het mengsel een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 75 graden mag je de kom van de pan af halen.
Stap 3: Klop de meringue met de mixer op middelhoge snelheid tot stijve, glanzende pieken . Dit kan oplopen tot 12 -15 minuten of meer.

Voor de chocolade cupcakes:
Je hebt nodig:
1 chocolade cake mix, groote reep melk of puur chocola en een kleinere reep witte chocola
Stap1: Je maakt de chocolade cake mix en verdeelt dit in cupcake vormpjes. Bak de cupcakes met de temperatuur en tijd die op het mix pak aangegeven staan.
Stap2: Smelt de melk chocolade door het in een pannetje te doen. Dat pannetje staat in kokent heet water op het vuur. Er mag absoluut geen water in het bakje met chocola komen! Dit doe je ook met de witte chocola.
Stap3: Als de chocolade cupcakes uit de oven zijn en een beetje afgekoelt smeer je de bovenkant met melk chocolade. Daarna zet je 3 kringeltjes witte chocolade op de melk chocolade. Met een saté prikker trek je 8 streepjes vanaf het midden naar buiten toe zodat het witte er uit gaat zien als een spinnenweb.

4 opmerkingen:

 1. Zou je misschien ook het recept van de laatste cupcakes op je site willen zetten, of in ieder gevaal hoe je de topping maakt, mij lukt het namelijk nooit :( Heel erg leuke taart trouwens, dat ziet er echt lekker uit!

  xx Tiffany

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel eieren heb je voor de taart nodig? Zijn dat er gewoon 6x3. Of 6x3 - die 6 eieren voor de topping?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe groot is het taartblik? Want als de mijne de groot of te klein is kloppen de ingrediënten niet ...

  BeantwoordenVerwijderen