maandag 3 oktober 2011

Wenkbrauwen epileren


Epileren, hoe moet het nou, wat is belangrijk om op te letten en wat zijn de richtlijnen? Vandaag laat ik zien hoe je je wenkbrauwen moet epileren.

Als je gaat epileren moet je beginnen met een goed pincet. Een pincet wat over het algemeen wordt gebruikt en als goed werkend wordt ervaren ziet er zo uit:

Daarna is het belangrijk om je pincet goed te desinfecteren. Dat kun je met alcohol doen of met iets van het merk Detol, dat merk heeft veel ontsmettende artikelen.
Natuurlijk moet je ook je huid eerst goed reinigen. Dus je haalt alle make-up bij je wenkbrauwen weg en gaat er dan met een cleansing lotion overheen.
Nu kun je beginnen. Er zijn 3 richtlijnen bij je oog. De eerste lijn is van je neus langs je ooghoek omhoog. De 2de gaat schuin door je iris heen, hier kan het bij iedereen verschillen. En van je neus langs de zijkant van je oog.

Ik zet dan streepjes op die plekken waar de lijn kruist met mijn wenkbrauw. Dit doe ik gewoon met een donker oogpotlood.


Nu verbind je alle streepjes met elkaar. Je bepaalt nu dus ook hoe je wenkbrauw er ongeveer uit moet komen te zien. Eigenlijk moet het in een soort van 3hoekje komen zoal hier:


We gaan nu eerst de 'kwastjes'van je wenkbrauw haartjes afknippen. Dit doe je door met een wenkbrauw kammetjes alle haartjes omhoog te kammen. Alles wat uitsteekt boven de lijn die je net hebt getekent knip je weg.


De haartjes van het dunne gedeeltje van mn wenkbrauw laat ik langer. Ik knip alleen de lichte puntjes weg. Nu gaan we echt epileren. Sommige mensen vinden het fijn om eerst even een ijsblokje op hun wenkbrauw te leggen. Dat zou de pijn verzachten. Ik vind het zelf geen pijn doen. In het begin doet het dat mischien wel maar hier wen je op een geven moment aan. Wel heb ik dat ik ga tranen als ik mijn wenkbrauwen laat epileren bijv. bij een schoonheidsspecialist maar dit is volkomen normaal.
Je haalt alle haartjes weg die buiten de lijn en op de lijn zitten van de lijnen die je net hebt getekent. Je trekt de haartjes er met goede richting mee uit, niet er tegen in. Ik krijg dan dat het gaat bloeden en dat wil je niet. Probeer zo dicht mogelijk bij de huid het haartje te pakken en houd je huid strak. Je kunt dit doen met een vergrootspiegel maar vergeet niet af en toe van een afstandje te kijken anders heb je straks teveel weg gehaalt en dat wil je waarschijnlijk niet.

Als je hiermee klaar bent haal je alle oogpotlood weg rond je wenkbrauwen met reinigings melk. Als je nu nog ergens een haartje ziet haal je die weg en dan ben je klaar.


Binnenkort laat ik ook zien hoe je je wenkbrauwen bijtekent.
See you!wendy

2 opmerkingen:

  1. Ik zie eigenlijk niet veel verschil tussen voor en na, maar het is een goede tutorial. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zijn erg veel kleine haartjes en ook doorzichtige die zie je niet zo goed met zulke kwaliteit;)

    BeantwoordenVerwijderen