donderdag 3 november 2011

DIY: dotting tool


Een poosje terug in een nailart-tutorial liet ik een design zien waarin ook stipjes zaten verwerkt. Ik heb toen gezegd om daar een DIY artikel over te maken want voor stipjes heb je een dottingtool nodig. Hier dus 11 manieren hoe je zelf zo'n dotting tool kunt maken.
Een groot aantal tips heb ik van CutePolish van YouTube. De originele dotting tool ziet er zo uit:Aan het uiteinde zit dus een bolletje zodat je een mooi stipje krijgt zonder dat er in het midden minder nagellak zit door een puntje. Aan de ene kant zit een klein bolletje aan de linkerkant een groter bolletje.
Je kunt hier allerlei gestippelde soorten nailart mee maken. Een paar voorbeelden:Dotting tool 1:
Gebruik een haarschuifje. De achterkant heeft een bolletje. Je buigt het schuifje recht en je kunt nu de bolletjes als dottingtool gebruiken. Er zijn allerlei verschillende maten bolletjes bij verschillende soorten schuifjes dus daar zou je even op kunnen letten.

Dottingtool 2:
Gebruik een speldenknop. Ook hier heb je allerlei verschillende maten in.
Dottingtool 3:
Een speldenknop in een potloodgummetje gestoken. Je kent toch wel van die potloden met aan het uiteinde een gummetje? Daar kun je de scherpe kant van de spelt in prikken zodat je meer grip hebt en beter stipjes kan zetten met het kleine bolletje.

Dotting tool4:
Gebruik het uiteinde van een kwast. de kwast is waarschijnlijk afgerond. Je kunt hier iets grotere stippen mee zetten. Tenzij je natuurlijk een heel dun kwastje gebruikt.
Dottiing tool5:
Gebruik een ball-point pen, dus een pen met een rond uiteinde. Als het kan een lege pen gebruiken of de inkt er uit halen. Je kunt dus gewoon de pen in de nagellak dippen en dan stipjes maken.

Dotting tool6:
Gebruik een satéprikker. Hier kun je hele kleine stipjes mee zetten. Het nadeel is wel dat de punt scherp is dus moet je niet te diep duwen want dan ontstaat er een putje in het stipje nagellak.
Dotting tool7:
Gebruik een satéprikker (of tandenstoker) waar al een aantal laagjes opgedroogde nagellak op zitten. Je dipt de satéprikker of standenstoker in de nagellak. Er hangt nu een drupje aan. Dit laat je even drogen en dat herhaal je. Dan heb je een bolletje gecreëerd op het stipje.

Dotting tool8:
Knip het puntje van de satéprikker af dan heb je een ronde oppervlakte. Hier kun je wat grotere stippen mee zetten.
Dotting tool9:
Als je een potlood hebt met een dopje er op is de punt van het potlooddopje waarschijnlijk afgerond. Dit kun je ook gebruiken als dotting tool.
Dotting tool 10:
Een xylofoonstokje heeft een groot rondje, als je alleen op een klein stipje van het bolletje nagellak doet kun je dit ook gebruiken. Je maakt dan wel grote stippen, maar niet zo groot als het hele bolletje van het stokje.

Dotting tool11:
Knip het bolletje van een wattenstaafje af. Je hebt nu een rond oppervlakte waar je stippen mee kunt zetten.

Hopelijk vonden jullie dit nuttig! Maak je zelf vaak stipjes op je nagels?

See you!Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten