maandag 21 november 2011

Scrub


Vandaag wil ik jullie alles vertellen over scrubs. Wat het is, waar het voor wordt gebruikt, welke soorten er zijn, hoe je het gebruikt en hoe je het bewaart. Dit is een lekker lang  en informatief artikel, veel lees plesier!
Wat is het?
Een scrub is een product om je lichaam mee te scrubben. je kunt het in allerlei vormen kopen. Met suiker, zout, pitjes of kleine bolletjes, er zijn veel soorten. Over de soorten vertel ik zometeen meer. Er zijn scrubs voor je gezicht, lichaam, handen en voeten. Met een scrub, scrub je je huid. Je huid wordt hier heerlijk zacht van. Je huid wordt er effen van. Ook gaat je huid er weer gezond uit zien. Scrubben helpt om de oude dode huidcellen te verwijderen, zodat je sneller nieuwe cellen krijgt. Scrubben is dus erg belangrijk voor je huid. Je krijgt weer helemaal een gezonde stralende huid doordat je zorgt dat schilfertjes (en dode huidcellen dus) verdwijnen.Waar wordt het voor gebruikt?
Scrub wordt gebruikt om een gezonde, glanzende huid te krijgen. Ook is het heel fijn tegen schilfertjes. Voor elke huid is het goed om af en toe te scrubben. Tijdens het scrubben masseer je ook een beetje en dat is dan weer goed voor je doorbloeding. Door te scrubben zorg je voor en effen huid, dit is heel belangrijk als je zelfbruiner wilt gaan gebruiken. Ook als je bruin in de zon wilt worden kun je het beste voor het zonnen gaan srubben. Je verwijdert de dode huidcellen en dus duurt het langer voordat je cellen weer oud worden. Je kunt dan dus extra lang van je mooie kleurtje genieten. Je kunt scrub ook gebruiken om ingroei van haartjes te voorkomen. Bijvoorbeeld voor het scheren. Je merkt echt verschil met het scheren op een gescrubde en on-gescrubde huid.


Welke soorten zijn er?
Er zijn eigenlijk 2 groepen scrubs:
-scrubs met korrels. 
Deze groep scrubs zijn het bekendst. Ik denk dat iedereen aan zo'n scrub denkt. Zo'n scrub zit vaak in een pot en soms in een tube. Er zijn scrubs met zout korreltjes, suiker korreltjes, kleine bolletjes, pitjes, zand en steentjes. Ik heb zelf een scrub lava zand, dat voelt heel anders als bijvoorbeeld een suiker scrub. Mijn favoriete scrub zit in een tube en de korreltjes zitten vermengt met een heerlijke creme. Dit is extreem voedend voor je huid en maakt je huid geweldig zacht. 
- Scrub Accessoires. Misschien had je het niet gedacht maar een washandje is eigenlijk een lichte scrub. Heb je wel eens zo'n soort poef gekregen bij een douchegel op je verjaardag? Ook dat is bedoelt om je lichaam mee te scrubben. Nog een voorbeeld is een loofah sponge. Dit is een uitgedroogd dood deel van de loofah plant. Er zijn ook speciale washandjes met een wat ruwer gedeelte. Je kunt deze accessoires gebruiken in combinatie met een korrel scrub maar ook alleen. Hoe gebruik je een scrub?
Een scrub met korrels gebruik je onder de douche. Je huid moet namelijk nat zijn om te kunnen scrubben. Als je dit niet doet wordt het heel erg ruw en niet bepaald aangenaam.
Je neemt een beetje scrub mee de douche in en legt een beetje op je vingers. hiermee maak je ronddraaiende bewegingen over je huid. Je voelt op een gegeven moment wel aan wanneer een stukje huid klaar is. Als je huid een beetje rood wordt is dat heel normaal. Bij je gezicht kan het echter zijn dat je een gevoelige huid hebt. Probeer dan een keer een lichtere scrub (dus met kleinere korreltjes) uit. Hoe bewaar je scrub? 
Het is belangrijk dat je goed omgaat met je scrub. Je kunt de hele pot scrub het beste niet mee onder de douche nemen. Zodra je iets uit de pot wilt pakken druipt het water er in. En dan krijg je..schimmel. Het water uit de kraan heeft erg veel effect op een product en bederft mega snel. Daarom moet je bijv. nooit gewoon water gebruiken om in een sprayflacon te doen en dat elke dag gebruiken om op je gezicht te spuiten. Dat water is bedorven na 24 uur (proef maar). Water heeft een hele slechte werking op cosmetica producten. Het bederft gewoon. Je kunt dus beter voor het douchen een beetje uit de pot pakken, dit op de deksel leggen, de deksel mee nemen naar de douche en na gebruik droog maken en weer op de pot draaien. Ik heb zelf ook een scrub in een tube heb ik verteld. Deze zijn dus een stuk hygiĆ«nischer maar pas wel op, die hygiĆ«ne is weg als je er alsnog water in laat komen. Normaal water is trouwens prima om mee te douchen enzovoort, dat is voor een korte periode. Als je cosmetica wilt mengen met water moet je echt gedestilleerd water gebruiken.

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten