vrijdag 6 januari 2012

D.I.Y: algen maskerHeb je wel eens van een algen pakking gehoord? Zoiets kun je alleen bij een schoonheid specialist laten doen, zou je denken! Maar ook dit kun je gewoon thuis doen. Je hebt maar 3 dingen nodig. Algenpoeder, water en vershoudfolie.


Dit is wat een algen pakking doet:
Hij ontgift,verstevigend,  remineraliseert,  revitaliseert (zodat je je energieker voelt), ontspant de spieren, neemt afvalstoffen in zich op, werkt vochtinbrengend en kan ceullulite tegengaan.
Dat is een heel lang rijtje met goede eigenschappen. Bij een maskertje in de winkel zul je zoiets nooit zien staan op de verpakking. Dat kan ook niet wat dat zijn altijd chemische ingrediënten met misschien 1% natuurlijke ingrediënten. Je lichaam kan die natuurlijke en chemische ingrediënten heel goed onderscheiden en heeft toch echt een voorkeur voor natuurlijk. De huid is immers ook natuur en niet chemisch. Daarom wordt je huid wel beter van natuurlijke dingen. Een algen pakking kun je gelukkig ook zelf maken want de prijs van een algen pakking is niet mega leuk.
Je hebt als eerste algen poeder nodig. En wat zijn algen dan?
Algen is de verzamelnaam voor een aantal groepen eenvoudige
organismen die lichtenergie (via fotosynthese) gebruiken om koolhydraten te verkrijgen. Eigenlijk dus alle organismen (met fotosynthese) die niet behoren tot de 'hogere planten' of 'landplanten'. Algen worden vooral als een probleem gezien in een vijver. Je vindt dus vooral sites die een poeder hebben tegen algen als je 'algen poeder' intypt. Maar wist je dat algen voor het grootste gedeelte van onze zuurstof zorgen?
Ik heb algen poeder gekocht bij K&K kruidenshop. Ergens op internet vond ik wat verhoudingen voor een algen masker. 16,7 ml water en 2,5 gram algen poeder(iets meer dan een halve theelepel) Achteraf gezien had ik misschien beter kokend water kunnen gebruiken zodat de algen daar in oplossen. (kan dat?) Of misschien minder water gebruiken. Je kunt dit denk ik het beste met je handen aanbrengen want met een kwast blijven alle algen poeder korreltjes in de kwast achter i.p.v. op je huid.

Je moet de poeder wel even goed door het water roeren.


Dit mengseltje houd je dan over. Ziet er niet zo lekker uit he? Het ruikt ook niet echt lekker. Maar het werkt wel! Nadat ik het heb aangebracht leg ik vershoudvolie over mijn gezicht heen. Je kunt ook folie gebruiken maar dat is denk ik makkelijker als je bijvoorbeeld je voeten behandelt. Dit zorgt ervoor dat het gedeelte waar je folie overheen doet warm blijft omdat je lichaams temeperatuur vast wordt gehouden. Dat is niet alleen lekker warm maar zorgt ook voor een optimate werking.
Veel plesier met het maken van jou eigen algen masker!

See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten