donderdag 5 januari 2012

DIY: stokjes geur verspreider

Natuurlijk kun je etherische oliën, geurkaarsen of soyscents gebruiken om je kamer te laten ruiken. Maar je hebt vast wel eens in de winkel een flesje met stokjes erbij gezien. Wat is dat nou? En hoe maak je dat zelf?


Misschien heb je ze wel eens in de winkel gezien, potjes of flesjes met vloeistof erin. Maar ook stokjes. soms zijn die stokjes van speciaal hout. Maar wat doen die stokjes? Die stokjes nemen  de olie/vloeistof in het potje/vaasje op en de olie komt steeds hoger. Als het boven het flesje uitsteekt en daar in een stokje is getrokken, verspreidt de geur door de hele kamer. Heel handig want je hoeft niet eerst een kaarsje aan te doen maar je hebt gewoon 24/7 een geurverspreider. En het fijne is dat je zoiets zelf heel gemakkelijk kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een draagolie. Bij het aromatherapie artikel legde ik al uit dat amandelolie of olijf lie een draag lie is. Wat je ook kunt gebruiken is babyolie. Wat je wel moet proberen is dan om een babyolie te nemen met zo weinig mogelijk geur. Achteraf gezien had ik beter olijfolie kunnen nemen want deze babyolie ruik je wel goed. Verder heb je een geurtje nodig. Dit kan geurolie zijn maar ook etherische oliën. Die laatste geuren het meest omdat die echt puur zijn. Natuurlijk moet je ook een vaasje hebben om de olie in te gieten en de stokjes in te zetten. Je kunt het beste grote saté prikkers gebruiken maar die hadden wij niet in huis. Ik gebruikte dus deze mega lucifers en heb de rode kopjes er afgeknipt.


Daarna zet je de stokjes in het vaasje en doe je er olie bij.

Het flesje hoeft niet helemal vol te zijn met olie. Vervolgens voeg je flink wat geurolie toe. Je kunt het flesje nog leuk versieren of er bijvorbeeld en strikje omheen doen
Veel plezier met het maken hiervan.

See you! Wendy

1 opmerking:

  1. haha wat grappig dat je dat zelf kan maken. ik heb laatst zo'n ding gekocht, het ruikt heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen