vrijdag 10 februari 2012

Bijbaantjes


Ik heb verteld over een visagieopleiding die ik graag wil gaan doen, maar helaas kost zoiets veel geld. Iedereen heeft wel iets groots wat hij/zij wilt gaan kopen. Alleen, hoe kom je aan geld op jonge leeftijd? Ik kreeg wat inspiratie en beloof jullie hier wat ideetjes te geven voor bijbaantjes, en dan wat meer dan kranten rond brengen en vakken vullen!
Tip1: honden uitlaten. Waarschijnlijk heb je deze al heel vaak gehoord. Het klinkt misschien erg ouderwets maar hé het werkt wel en super veel hoef je niet te doen. Pak het goed aan, dat is belangrijk. Bedenk bijvoorbeeld een manier waarom ze een soort abonnement kunnen nemen dat je standaard op een bepaald tijdstip bij mensen langs komt. Je kunt meerdere honden tegelijk uitlaten (als ze elkaar een beetje mogen) dus verdien je heel makkelijk geld. Denk ook aan een soort van marktonderzoek en zoek uit hoeveel interesse er voor is in jou buurt.


Tip2: Dit is een uitbreiding van tip 1, maar in de vakantie kun je het nog groter aanpakken: laat de honden bij je thuis wonen. Als mensen op vakantie gaan kunnen ze hun dier naar een pension sturen, maar dat kost natuurlijk ook wel wat. Als je ouders of je partner die misschien niet zo weg is van dieren dit goed vinden kun je dit prima doen. Dit is vooral makkelijk met wat kleinere dieren maar zorg wel dat je ook echt de tijd hebt voor de dieren.


Tip3: soms kun je geld verdienen met bijles geven. Dit is een optie voor mensen die in de bovenbouw zitten (havo/vwo). Volgens mij krijg je daar ook voor betaalt want er wordt ook over vergoeding gesproken bij zo'n regeling. Bij ons wordt dat via school geregeld maar je kunt ook gewoon briefjes ophangen in supermarkten waarop je laat weten dat je graag bijles wilt geven, in een bepaald vak of gewoon over het algemeen.


Tip4: Met websites maken kun je heel wat geld verdienen. Kun je dus goed met websites omgaan en ben je een beetje creatief is dit een optie. Zoek iemand die een website nodig heeft en bouw die website voor die persoon, gratis. Als je dit bij meerdere mensen hebt gedaan en het resultaat is goed krijg je automatisch al gratis wat mond op mond reclame. Ook kun je natuurlijk voor jezelf een site maken waarin je je bestaande websites laat zien. Je kunt je eigen site bekender maken door te adverteren, maar als je geluk hebt hoeft dat niet. Als er echt mensen zijn die graag een website willen hebben van jou (mensen doen dus een verzoek voor een website) kun je er geld voor vragen. Normaal kost dit duizenden euro's dus jij kunt er toch zeker wel 100 euro voor vragen denk ik.


Tip5: ouderen helpen. Net als de eerste denk je misschien dat het nogal een veroudert "baantje"is. Maar stel dat jij 4 euro krijgt als en een uur echt actief aan het helpen bent verdien je meer als het minimum loon. Nog een voordeel: je kunt zelf heel makkelijk de tijden afspreken. Ga gewoon op onderzoek uit of er mensen zijn die hulp nodig hebben.


Tip6: Heb je ergens talent voor? Het kan iets zijn met een instrument, of juist heel creatief, of kun je juist mensen goed entertainen? Met al die dingen kun je wel ergens geld verdienen. Ga een bandje oprichten en ga proberen om bij kleine podia's te moge optreden. Of ga schilderij-en maken en die verkopen. Of probeer bekent te worden door een bepaald entertaining programma dat je zelf hebt gemaakt, zodat mensen jou willen inhuren!


tip7: Als je er een beetje van houd om buiten te werken is dit ideaal. Er zijn best veel mensen die een grote tuin hebben, maar die echt niet altijd weer zin hebben om de tuin te doen. Zorg dat je kennis hebt van het een en ander en zo kun je geld gaan verdienen


Tip8; Met auto's wassen kun je ook best veel geld verdienen, net als met honden uitlaten kun je hier een soort  "abonnement"van maken. Goed tijdstip om het te doen: in de winter als de sneeuw weer gaat smelten, alle auto's zijn dan vies!


Tip 9: Met oppassen kun je ook best veel verdienen. Je bent waarschijnlijk 1 uur bezig met de kinderen, en daarna liggen ze te slapen. In die tijd kun je gewoon je schoolwerk doen! Wat mensen voor oppas geven verschilt, wel een nadeel dat het heel laat kan worden. Je kunt bij de supermarkt gewoon een briefje ophangen waarop je aangeeft dat je graag wilt oppassen, en zoek ook naar "oppas gezocht" briefjes


Tip10: Ga workshops geven net als ik! Ik zocht ook een leuke bijbaan en ben toen begonnen met het geven van make-up workshops. Jij kunt natuurlijk ook workshops geven in iets waar je goed in bent, denk aan nailart. Doe dit voor kinderfeestjes bijvoorbeeld en zorg dat je bekent word door op beurzen te staan.

 Tip11: Je kunt natuurlijk ook bij een bedrijfje gaan solliciteren als je daar oud genoeg voor bent. Kijk goed om je heen of ze nog iemand zoeken voor de tijden die jij kunt.


See you! Wendy
2 opmerkingen:

 1. verdien jij geld aan deze website?
  en ga jij later ook (misschien) door met DEZE website of een andere website?
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik verdien geen geld aan deze website hoor. Ik doe het nu puur voor de hobby. Het hangt van school af of ik door ga met de blog i.v.m. tijd etc. Waarscheinlijk ga ik dan door als een echte website met een eigen naam dus niet van blogger. Ook hoop ik dan wat meer geld te kunnen investeren in het bekent maken van de blog, misschien dat ik dan over 2 jaar bekender ben? Dan zal ik waarscheinlijk wel geld kunnen verdienen aan de website(dan ben ik ook 18 en dan kun je reclames toevoegen op je site waar je geld voor krijgt als iemand er op klikt) maar dat duurt dus nog heel lang.

   Verwijderen