woensdag 15 februari 2012

Do It Yourself: schoonheidssalon

De afgelopen maanden heb ik natuurlijk veel geblogt over beauty. En ik had het idee gekregen om eens wat artikeltjes op een rij te zetten. En niet zomaar een paar, nee, heel wat dingen bij elkaar waardoor jij niet meer naar de schoonheidssalon hoeft te gaan. Nu kun je thuis alles makkelijk en goedkoop zelf doen!Stap1: zorg ervoor dat jij het komende uur (of langer als dat kan) alleen in de badkamer kunt zijn. Zorg dat het niet ijzigkoud is en doe bijvoorbeeld wat kaarsjes aan. Dat geeft een heel ontspannen sfeer. Daarbij kun je natuurlijk ook nog een aroma branden aanzetten met een Soy Scent erin of Essentiële oliën.  Natuurlijk kun je ook een zelfgemaakte geurstokjes verspreider in de badkamer neerzetten.


Stap2: Gooi kruiden in een bad met warm water. Dat kunnen rozenblaadjes zijn maar bijvoorbeeld ook lavendel.  In plaats van de kruiden te koken gooi je ze nu gewoon in het warme water.


Stap3: zet een kopje kruidenthee voor jezelf. Er zijn recepten die speciaal voor een ontspannen werking zijn ontwikkelt. Kijk hier om te lezen hoe je zelf kruidenthee maakt.Stap4: als je dan in dat heerlijke bad hebt lopen dobberen is je huid iets weker geworden. Dat is het ideale moment om te scrubben. Zorg dus dat je van te voren zelf een lipscrub en lichaamscrub hebt gemaakt. Hier kun je een scrub voor het gezicht vinden. Ze zijn allebe heel voedent en werken super. Meer informatie over scrubs vind je hier.Stap5: Omdat het water heet is komt er stoom van af. Door die stoom 'gaan je poriën open', tenminste dat wordt gezegt. Hoe dat echt zit kun je hier lezen. Maar het is wel handig om te stomen voordat je een masker gaat gebruiken, dan werkt het masker extra goed. Wat je ook kunt doen is een handoek in heet water doen, die uitwingen, iets aflaten koelen zodat je huid niet verbrand en die even op je gezicht leggen.Stap6: Nu is de huid klaar om een masker perfect op te nemen. Ik heb heel veel verschillende DIY maskers, hier dus even op een rijtje: een voedent avocadomasker, dodezee moddermasker, algenmasker, chocolademasker en moddermasker. Dit masker kun je nadat hij ingetrokken of opgedroogd is weer verwijderen met een warme handoek, of washand.Stap7: Terwijl het masker op je gezicht intrekt heb jij even tijd voor iets anders namelijk je haar. Was het eerst met een shampoo die niet te agresief is. En gebruik daarna een haarmasker. Maar wat nog beter is, is om je haar eerst een kokosnoot olie masker te geven, en daarna te wassen!
 Stap8: als je je haar wast moet je leten op een ingrediënt dat eindigt op -sulfaten, dat kun je het beste vermeiden. Spoel je haar na het wassen nog even na met een herbal infusion.


Stap9: Als je toch bezig bent kun je net zo goed meteen gaan scheren of ontharen, dan zijn ze benen echt super zacht straks.
Stap10: Het is echt heel belangrijk om de behandeling goed af te sluiten met een goede verzorging. Je begint met het reinigen. Dat is echt heel belangrijk. Dit moet je doen voor je het masker gebruikt en er na.


Stap11: Daarnaast is de voeding van de huid heel belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld aloë vera van een echte aloë vera plant inplaats van uit een potje om op te smeren. Ik heb hier een paar cremes gereviewt: S.P.A.,Embryollise,De Tuinen en Yves Rocher. Hier kun je meer lezen over gezichts verzorging.Stap12:Je kunt als je je thee op hebt natuurlijk ook meteen een aloë vera drankje drinken, als je toch bezig bent met aloë vera!


Stap12: Je lippen hebben natuurlijk ook verzorging nodig. En dan bedoel ik geen bescherming. In veel lippenbalsems zit paraffine/minerale oliën, die doen niets voor je lippen. Deze zelfemaakde lippenbalsem wel!


Stap13:
Als laatste moet je lichaam ook nog lekker worden ingemeert met een bodybutter. Maar je kan het ook veel simpeler en beter maken. Gebruik gewoon olijf olie dat is veel voedender. Of bijvoorbeeld druivenpit olie, abrikozenpit olie en argan olie.

  

  


Stap14: De dag na deze behandeling is het ideaal om je nagels een manicure te geven. Of geef je voeten meteen na de behandeling een pedicure bijvoorbeeld. Daarna kun je je nagels weer mooi lakken en zie jij er weer geweldig uit!

Wil je meer weten over hoe je je lekker kunt ontspannen? Klik dan hier.

 See you! Wendy


3 opmerkingen:

 1. heeyy egt superleuk! maar kun je stap 9 uitleggen want die snap ik niet... voor de rest is het egt superleuk en ik ga het ook zeker doenxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was een foutje in de Lay-out, ik heb het aangepast!

   Verwijderen
 2. Fijn dat u zo'n handig blog heeft aangemaakt. Ik heb van een aantal van uw tips gebruik gemaakt. tot mijn verbazing hebben de door uw gegeven tips het zelfde effect als bij mijn schoonheidsspecialisten. Dankzij u bespaar ik geld en daar ben ik u dankbaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen