woensdag 1 februari 2012

Foto tutorial: Smokey eyes

Vandaag laat ik jullie in 12 stappen zien hoe je een klassieke smokey eye maakt. Een echte smokey eye begint met donker zwart en wordt hoe hoger steeds lichter van kleur.

 
Stap1: Breng een oogschaduwbasis aan. Dit is gewoon de basis voor alles, anders kun je over een uur alles weer opnieuw doen. Als je dat gedaan hebt, zet je met oogpotlood een randje boven je wimper rand. Dit hoeft niet heel netjes.
Stap2: Je vervaagd dat randje. Aan de buitenkant loopt het iets omhoog en iets dikker.
Stap3: Je pakt zwarte oogschaduw en zet dit op dat zwarte oogpotloodrandje. Daarna maak je je kwast schoon en vervaagd de oogschaduw omhoog terwijl je een verticale beweging maakt met je kwast.
Stap4: Het moet er ongeveer zo uit zien. Dicht bij de wimperrand is het dus donkerder.
Stap5: Nu vervaag je de oogschaduw die boven de crease uitkomt een beetje. Ik ga altijd iets hoger dan de crease zodat het lijkt of mijn oogleden niet zo hangen.
Stap6: Met een fluffie kwast breng je witte oogschaduw aan in je binnenste ooghoek. Deze kwast kan matt-wit zijn of glimmend.
Stap7: Breng matte witte oogschaduw aan onder je wenkbrauw. Laat de zwart/grijze oogschaduw hier mooi in overlopen.
Stap8: Nu moet het er zo uitzien. In de hoek licht, onder donker en halverwege iets minder donker.
Stap9: Met oogpotlood zet je een randje om je wimperrand. Die laat je mooi overlopen in de buitenste ooghoek met de oogschaduw. Ook vervaag je de lijn een beetje (het is immers smokey!)
Stap10: Optioneel maar je kunt ook nog zwarte oogschaduw aanbrengen in je waterlijn. (dat randje dat echt tegen je oog aan zit)
Stap11: Gebruikt een wimperkruller en mascara en dit is je resultaat!
Stap12: Zo moet het er dus uit komen te zien.See you! Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten