maandag 6 februari 2012

Natuurwinkel

Dit weekend ben ik bij een schoonheidsspecialist geweest bij een salon in de natuurwinkel. Ik had graag willen filmen, maar dat mocht niet. Toch wil ik even mijn ervaring met jullie delen.

Op mijn verjaardag in oktober kreeg ik een Schoonheidsbon. Dit is een soort van kennismakingsbon, met drie losse bonnetjes. Voor een relatief goedkope prijs krijg je een behandelingetje. Die behandeling is redelijk simpel. Denk aan: Reinigen, peeling, masker en crème. Dan is er nog een bonnetje die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen/wimpers te laten verfen, of epileren of indien mogelijk een hand of oogpakking. Het laatste bonnetje geeft je korting bij je volgende bezoek. Er zijn maar een bepaalt aantal salons die mee doen aan de schoonheidsbon. Ik had een bon gekregen die te besteden was bij de natuurwinkel. In die natuurwinkel zat namelijk ook een salon. Een beetje gek wel, zo'n kamertje achter de deur die midden in de winkel is. Als je binnenkomt krijg je al gauw een indruk over de producten waarmee ze behandelen. Ze werken met het merk Annemarie Börlind, een natuurlijk merk, althans zo noemt het merk zichzelf.

De behandeling was zoals ik al zei redelijk simpel. Hij duurt 45 minuten, maar dat is net lang genoeg om echt even helemaal te ontspannen en lekker behandelt te worden. Ik mocht in de stoel gaan zitten en kreeg een deken over me heen, heerlijk warm als je net uit de koude winterlucht van buiten komt! Als eerste werd mijn huid gereinigd. Het viel me op dat ze echt flink veel gebruikte, echt goed schoon werd het dus gegarandeerd. Terwijl dit wordt opgesmeert wordt je gezicht eigenlijk ook een beetje gemasseerd. Daarna wordt dat er afgehaalt met een warme doek. Volgens mij werd er ook nog een soort van tonic gebruikt.De volgende stap is de peeling. Hier zaten echt hele kleine korreltjes in. Ook dit voelt heerlijk aan. Maar net als zoveel peelings voelt de huid hierna een beetje droog aan. De scrub die ik laatst zelf heb gemaakt is bijvoorbeeld helemaal niet uitdrogent! Ik koos om mijn wenkbrauwen er ook bij te epileren. Dat deed ze na de reiniging en de peeling. Alles werd keurig netjes steriel gedaan (met alcohol over de huid om alles goed te ontsmetten etc.) en snel alle haartjes verwijdert. Ik moet zeggen dat ik thuis hier en daar nog wel haartjes zag zitten die niet weg waren gehaald. Er werd ook een kalmerende crème aangebracht op de gebieden rond de wenkbrauwen. Daarna was het masker aan de beurt. Dit werd met een kwast op mijn gezicht aangebracht. Ik heb geen idee wat voor soort masker het was maar het voelde aan als een gelmasker. Terwijl het masker introk werd ik even een poosje alleen gelaten, werd er een muziekje opgezet (die ik overigens eerder eng dan mooi vond) en een heerlijk geurend aromaolieapparaatje aan werd gezet! Ook kreeg ik 2 vochtige watjes op mijn ogen gelegd. Daarna werd ook het masker weer verwijdert, samen met de kalmerende crème. Als ook dat netjes schoon is gemaakt wordt er afgesloten met een crème. Ik vindt het een erg leuke kennismaking. Normaal betaal je voor deze behandeling (zonder epileren) 40 euro, dat zou ik er niet voor over hebben eigenlijk omdat de behandeling niets bijzonders of extra's heeft.

Foto van Natuurwinkel Barneveld - Mijn geld gaat goed

De dag na de behandeling had ik overal op mijn gezicht rode plekjes. Op mijn ooglid, onder mijn oog en op de kaaklijn bijvoorbeeld. Het leken wel kleine bloeduitstortinkjes. Dit kan met het weer te maken hebben gehad maar natuurlijk ook van de behandeling. 2 dagen na de behandeling heb ik zelf een moddermasker gebruikt (later meer over!) en toen was mijn huid echt super mooi. Ik denk dat de behandeling daar ook wel wat mee te maken heeft gehad dat mijn huid er zo goed uit zag. Ik snap best dat niet iedereen zin heeft om meestal minimaal 40 euro neer te leggen voor een behandeling, en daarom ga ik volgende week ook een artikel plaatsen waarin ik je uitleg hoe jezelf gewoon net zo'n behandeling kunt geven. Of misschien met een beetje geluk heb je iemand in de buurt die jou wilt behandelen maar dan gewoon met spullen die je hebt. En dit kan even luxe zijn, je moet alleen even weten hoe!


See you! Wendy


p.s. Sorry dat er zaterdag niets online was, daarom heb ik gister avond nog een mini artikeltje gepost

Meer informatie over de schoonheidsbon klik hier.
Meer informatie over de salon klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten